Lajme - Revista VIZIONE 26

Në dhjetvjetorin e ekzistimit, të Revistës ndërkombëtare për shkencat shoqërore “Vizione” – Shkup, doli nga shtypi nr. 26 me radhë.

Revista vizione po e vazhdon rrugëtimin hulumtues, me studiues të lëmive të ndryshme, të moshave të ndryshme dhe të përkatësive të ndryshme gjuhësoore dhe kombëtre e fetare, nga autorët e teksteve nga Maqedonia, Shqipëria, Bulgarija, Kosova, Turqia, Bosnja dhe Hercegovina, Sërbija, Mali i Zi dhe më gjërë.

Në këtë numër, duke e ruajtur kontuinitetin e aktivteteve hulumtuese, çdo rubrikë përcillet me galeri fotografish, nga konferencat shkencore, të organizuara nga Shoqata e intelektualëve “ Klubi demokratik” – Shkup, që është edhe botues i Revistës për Shkencat shoqërore “ Vizione”. më shumë...

 

 
Aktivitete
Gjuha shqipe dhe arsimi në Republikën e Maqedonisë, mbajtur më 11 mars të vitit 2010.
Puntoria: Proceset integrative evroatlantike dhe Republika e Maqedonise
Puntoria: Procese integrative evroatlantike dhe Republika e Maqedonise – transformimet ekonomike dhe decentralizimi
Puntoria: Proceset integrative evroatlantike dhe Republika e Maqedonis
 
Recensione
  

Opinione

Politikanët apo elektorati i pandërgjegjshëm brendashqiptar
Lustracioni dhe hartuesit e dikurshëm të dosjeve
Interviste me Prodekanin e Fakultetit te Shkencave Politike, Diplomacise dhe Gazetarise
Nuk ndërtohet shteti me dy ftyrësi politike
Shpalosje Politike - Dy dekata politike te PPD-se
Marrëdhënie ndërkombëtare dhe njohja e pavarësisë së Kosovës

 

  Intervista
 

 

Komisioni Evropian: Maqedonia ka pėrparuar nė reformat ekonomike

Stabiliteti i  Maqedonisė ndikon pozitivisht nė rajon

N. Maliqi: Marrėveshja e Ohrit ka nevojė pė rishikim

Intelektualėt shqiptarė angazhohen pėr pranimin e shkencėtarve shqiptarė nė Akademinė e Shkencave dhe Arteve nė Maqedoni

   

Seminare

Konferencė, 21 prill 2006, Fakullteti Filozofik Shkup
 

 

Botime
Debat shkencor: Implementimi i Marrėveshjės kornizė tė Ohrit, nė bashkėpunim me Klubin Demokratik,Shkup.
Trauma as Consecuence of Conflict
Tė drejtat e njeriut vlerė demokratike, nė bashkėpunim me Klubin Demokratik,Shkup.
"Tolerimi politik nė funksion tė paqės” – Nazmi Maliqi.
   

me shumė>>>

Fjala e Kryeredaktorit

Mendimi redaktorial

Udhëzime për autorët

Na dergoni e-mail.

© Copyright 2013. All rights reserved. Intellectual Association DEMOCRATIC CLUB.